Sverigepremiär för Tonkes eldrivna husbil

Tonke EQV hos EW Fritid

Utbudet av elbilar har vuxit stadigt under lång tid, men i Sverige har det inte funnits något riktigt bra alternativ för den som vill ut och resa i en husbil utan att bidra till skaliga utsläpp från fossila bränslen. Fram tills nu.

EW Fritid är den första återförsäljaren att ta in den nya Tonke EQV en komplett eldriven husbil med genomtänkt design och innovativa funktioner. Försäljningen av den nya elhusbilen hade premiär den 25 mars, och husbilen finns att hämta ut för den som vill redan idag.

Tonke EQV är en mångsidig husbil byggd på Mercedes V-klass, en välbalanserad bilmodell som är stor och rymlig på insidan, samtidigt som den smidigt tar sig fram i alla miljöer. Den kan användas både för att bekvämt ta sig ut på nya äventyr och för att få vardagen att gå ihop på ett enkelt sätt, säger Anton Svahn, försäljningschef på EW Fritid.

Elhusbilen finns som två modeller Tonke EQV Touring och Tonke EQV Adventure. Båda är välutrustade premiumbilar och ger dig full frihet att utforska världen som du vill.

Upplev friheten med Tonke EQV

Med Tonke EQV får du med dig den nya sortens husbil ut på semestern. Inte bara för att den är eldriven, utan också för att det är en husbil full av smarta innovationer.

Det flexibla köket i Tonkes Touring-modell gör att du både kan laga mat inne i husbilen och, om du vill, enkelt förvandla det till ett utekök. Genom att vinkla ut köksdelen genom husbilens vänstra skjutdörr kan du laga mat mitt ute på stranden eller fjälltoppen.

Köket är också utrustat med en djup diskho med kran som är enkel och bekväm att använda. Vattentanken håller hela 19 liter vatten, och eftersom vattentanken är löstagbar kan du ta med och fylla den vart som helst i campingens köksavdelning eller i fjällbäcken.

Det utfällbara bordet på köksdelen gör att du får gott om arbetsyta när du tillagar din mat, och att ni sitter bekvämt runt bordet inne i husbilen, säger Anton Svahn.

Tonke EQV med köksmodul som tillåter matlagning både ute och inne

Bilsätena förvandlas smidigt till sköna sovplatser för upp till fyra personer, och husbilens pop up-tak gör att alla kan stå upp obehindrat. Med full rörelsefrihet passar Tonke EQV lika bra för kortare äventyr som för längre semestrar med hela familjen.

Sitt, ligg och stå bekvämt i en elhusbil gjord för att du ska kunna uppleva världen på ditt sätt.

Tonke EQV – 100% eldriven och fossilfri drift

Tonke EQV har med sin elmotor noll CO2-utsläpp, och är det perfekta valet för den som vill minska sin miljöpåverkan men ändå komma ut på äventyr och se världen. Med en räckvidd på upp till 360 km tack vare det stora 100 kWh-batteripaketet, kommer du att ha tillräckligt med ström för att ta dig dit du vill utan att hela tiden behöva oroa dig för var du kan ladda din bil.

– Dessutom behöver du inte leta efter speciella laddningsstationer, eftersom du med en vanlig billaddare som enda koppling kan ladda bilen var som helst hemma, på campingen eller vid en snabbladdningsstation, säger Anton Svahn.

Tonke EQV eldriven husbil hos EW Fritid

Tonke EQV är också den ultimata husbilen för att utforska större städer. Fler och fler europeiska storstäder begränsar idag vilka fordon som får köras i dem på grund av miljön, men med en elhusbil kommer du även i framtiden kunna besöka alla städer i Europa.

Men fördelarna med Tonke EQV sträcker sig långt utöver dess förmåga att ta dig till både avlägsna och centrala platser. Den här husbilen ger en ultimat körkomfort med sin tysta och bekväma körning, vilket ger dig möjlighet att smyga iväg ljudlöst och njuta av resan i lugn och ro.

Och elförsörjningen är hjärtat i husbilen, även när den står parkerad. Både kökets induktionshällar, vattenpumpen till kranen och det rymliga kylskåpet drivs på el. Och alla delar kan användas under tiden bilen laddas via den vanliga billaddaren.

Med Tonke EQV kommer du också uppleva minimala underhållskostnader, eftersom eldrivna fordon kräver mycket mindre underhåll än sina diesel- och bensindrivna motsvarigheter. Du behöver inte heller oroa dig för höga bilskatter med ett eldrivet fordon.

Så om du vill uppleva friheten och komforten som en husbil kan erbjuda samtidigt som du gör ditt för att skydda miljön, är Tonke EQV det självklara valet.

Passa in överallt med en campervan

Tonke EQV är en campervan, en husbilsmodell byggd utifrån en vanlig personbil. Campervans ökar starkt i popularitet i Sverige. I övriga Europa, och inte minst i Tyskland, har de däremot under lång tid utgjort en stor del av antalet sålda husbilar.

Eftersom Tonke EQV är en campervan, får du en snygg vardagsbil när den inte är i campingläge. Många använder sin campervan för att pendla till jobbet eller köra barnen till fotbollsträningen.

Med Tonke EQV behöver du inte äga flera bilar för olika ändamål. Du får ett fordon för allt, säger Anton Svahn.

Tonke EQV med smidigt utekök

Samtidigt får du genom nya smarta lösningar och välplanerad design en husbil med plats för mycket förvaring på en liten yta. Allt för att du ska få plats med packning, husgeråd och den mat du behöver på resan.

Och på grund av att den är byggd på ett så effektivt sätt blir totalvikten under 3,5 ton. Det gör att vem som helst kan köra husbilen med ett vanligt B-körkort.

De allra flesta större husbilsmodeller idag kräver däremot ett modernt C1-körkort.

En banbrytande husbil

Med sin eldrift, smarta innovationer och mångsidiga användningsområden är Tonke EQV den första av morgondagens husbilar på den svenska marknaden. En vägvisare för hur vi behöver resa idag, för att också kunna njuta av vår omvärld imorgon.

Elbilar är framtiden, och med Tonke EQV kör du en trygg och bekväm elhusbil som tar dig dit du vill.

Planera din resa med hjälp av Mercedes egna Eco Coach-app, så tar du dig dit du vill i ett lugnt och bekvämt tempo, och har fortfarande kraft kvar i batteriet när du kommer fram, säger Anton Svahn.

Tonke EQV är en lyxig husbil i toppklass, och en stilren och tyst reskamrat som kommer att överraska dig med sina moderna finesser.

Klimatsmart husbil i världsklass, Tonke EQV