EW-Fritid är auktoriserad återförsäljare för:

Adria auktoriserad återförsäljareKabe auktoriserad återförsäljareKama Fritid Premium dealer

Förmedling husvagn

EW-fritid är en heltäckande förmedlare av husvagnar

Vi har ett brett utbud av husvagnar, både nya och begagnade. För att göra din försäljning av så smidig som möjlig, erbjuder vi på EW-fritid heltäckande förmedling.

Tjäna pengar på din husvagn med EW-fritid

När du väl har bestämt dig för att det är dags att skiljas från din husvagn och sälja den vidare, måste du ha koll på en hel del mer än att bara lägga ut en annons och överlämna nycklarna. En försäljning innebär bland annat rengöring, kontroller, pappersarbete och antagligen tidskrävande möten med flera olika spekulanter innan du får husvagnen såld. 

Med hjälp av vår heltäckande förmedling av husvagnar så slipper du allt det krånglet, och kan dessutom luta dig tryggt tillbaka med vetenskapen om att du överlämnat försäljningen till vår kunniga personal som ser till att kunden får det som utlovats och att du får ett bra pris.

Vi köper alltså inte din husvagn av dig för att sedan sälja vidare, utan vi förmedlar din husvagnsförsäljning mot ett arvode. När du väljer förmedling av husvagn med oss så får du också annonsplats på Sveriges största annonsplatser, så du når rätt kunder direkt.


Kontakta oss så hjälper vi dig sälja din husvagn

Fyll i formuläret nedan så återkommer vid med all info du behöver. Endast fält markerade med (*) är obligatoriska.

  Alla fält nedanför är valfria men ju mer du fyller i desto bättre kan vi hjälpa dig!

  Planlösning husvagn

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Som etablerad återförsäljare kan EW-Fritid hjälpa till med hela affären och underlätta för dig som vill sälja husvagn via firma.

  Vi erbjuder en trygg helhetslösning med bland annat kontroller, utvalda reparationer, eftermontering av utrustning, försäkring och garantier samt finansiering på alla objekt vi förmedlar.

  Vi kan även ta emot inbyten som rena inköp på alla förmedlingsuppdrag. Försäljningsobjektet bör ej vara äldre än 10 år.

  I en förmedling hos oss ingår bland annat detta:

  • Mottagningskontroll, däribland fukttest och Gasoltest.
  • Provkörning, kontroll av bildel (Husbil)
  • Tvätt av objektet invändigt och utvändigt inför annonsering.
  • Professionell fotografering och objekts-beskrivning.
  • Fördelaktig exponering i modern och välbesökt anläggning samt matchningar mot existerande kundregister.
  • Annonsering på Sveriges största annonsplatser, bland annat Bytbil, Blocket och Bilwebb.
  • Visning av objektet, offerter och diskussion med potentiella köpare.
  • Kontraktsskrivning med köpare.
  • Administrering av restskulder och finansiering.
  • Leveranskontroll, ink. gasol.
  • Erbjuder montering av eventuell extrautrustning samt beställning tillbehör från t.ex. KAMA.
  • Tvätt av objekt in och utvändigt inför leverans.
  • Hantera eventuella inbyten i affären.
  • Leveransgenomgång av objektet med köpare.
  • Garantiåtagande gentemot köpare efter leverans, däribland omfattande garanti i 3 månader på objektet enligt MRF s och HRF s riktlinjer.

  Sälja husvagn via firma eller privat

  Att köpa husvagn är ofta en stor investering, ibland en av de största man gör i livet.

  En köpare har därmed ofta omfattande krav och värdesätter en noggrant kontrollerad och fukttestad husvagn. Därtill önskar och behöver många köpare hjälp med finansiering vilket ofta är en förutsättning för affär. En köpare värdesätter även trygghet, bland annat i form av garanti, speciellt om man ska köpa en begagnad husvagn.

  En säljare har mycket svårt att erbjuda detta genom att sälja sin husvagn privat.

  Som privat säljare känner man sig vanligtvis inte trygg med att lämna några garantier till en köpare och har ofta ingen möjlighet att erbjuda en enkel och förmånlig finansiering.

  Ur en köpares perspektiv upplever även många att det är väldigt otryggt att utföra stora transaktioner till en ”okänd säljare” med de risker det kan innebära. För en köpare begränsas även möjlighet till finansiering om denna väljer att köpa privat. Och om det erbjuds finansiering via till exempel en extern aktör är den finansieringen ofta tyvärr långt ifrån lika förmånlig och skräddarsydd som en hos en etablerad förmedlare.

  Om det finns lån på det objektet man säljer privat kan det även ibland vara svårt att som säljare att lösa hela beloppet inför en affär, vilket är en förutsättning för att ett ägarbyte ska kunna ske. En köpare kanske inte heller vill eller kan ta över eventuell finansieringsupplägg från säljaren på det viset lånet är upplagt, eller kanske behöver låna mer pengar för att kunna betala mellanskillnaden till säljaren.

  Det är även tidskrävande och kostsamt att som säljare kontrollera och gå igenom sitt fordon, boka in verkstadstider för eventuella åtgärder, köra till och från besiktning och verkstad, tvätta, fota och annonsera inför försäljning. Lägg därtill en ofta långdragen säljprocessen med spekulanter som kanske inte dyker upp på utsatt tid, prutare, bytesförslag, köpare utan möjlighet att finansiera, komplexa frågeställningar, kontraktsskrivning med mera..

  Listan kan helt enkelt göras mycket lång på eventuella problem som kan dyka upp vilket upplevs frustrerande för både köpare och säljare. Som etablerad förmedlare kan EW-Fritid hjälpa till med hela affären och underlätta för dig som vill sälja och förmedla ditt fordon. Vi erbjuder en trygg helhetslösning med kontroller, utvalda reparationer, eftermontering av utrustning försäkring och garantier samt finansiering på alla objekt vi förmedlar. Vi kan även ta emot inbyten som rena inköp på alla förmedlingsuppdrag. vilket utökar urvalet av potentiella köpare.

  Allt detta gör sammantaget att våra objektet ofta säljas för ett betydligt högre pris hos oss än vad det går att sälja för privat. Även om vi som förmedlare tar ut ett arvode så blir prisskillnaden, mellan att sälja själv i jämförelse med att förmedla i slutändan liten. Ofta kan du som säljare spara en del pengar på förmedlingen samtidigt som det är tryggt, enkelt och tidsbesparande. För en köpare blir fördelen och mervärdet självklart att affären blir enkelt, tryggt och bekvämt.

  Objektet blir ordentligt genomgånget och fukttestat, eventuella brister på fordonet åtgärdas. En köpare värdesätter även alla tjänster som förmedlaren kan bistå med kring affären som finansiering, eventuell montering av önskad extrautrustning, garantier, leveransgenomgång, försäkring med mera.

  Detta ingår ej i vårt förmedlingsarvode

  EW-Fritids förmedlingsarvode är paketerat och utan dolda avgifter – allt för att vara så bekvämt som möjligt för dig som kund.

  • Reparationer av objektet, innan leverans till exempel trasig värmepanna, trasigt kylskåp.
  • Kamremsbyte eller motorservice om det ligger inom intervall
  • Transport av objektet till oss.
  • Byte av startbatteri eller bodelsbatteri som ej är godkända.
  • Åtgärda av eventuella brister hos bilprovningen.
  • Byte av däck som ej är godkända.
  • Reparation av förhöjda värden av fukt.